Sedíte v práci celý deň? Buďte aktívnejší!

Pracujete 8 hodín denne a celý deň sedíte? Myslíte si, že 2-3 športové tréningy za týždeň to vykompenzujú? Ste na omyle - ani keby ste trénovali ako maratónsky bežec. Každý, kto sedí príliš veľa hodín denne je vystavený rizikám ako bolesti svalov, stuhnutosť, nadváha a zvýšené riziko pre diabetes 2. typu.

Našťastie existuje jednoduché riešenie problému: stačí, aby ste boli aktívnejší počas práce.

 

V ajprodukty.sk už dlho pracujeme na vyriešení týchto problémov. Snažíme sa neustále rozširovať našu ponuku nábytku, ktorý podnecuje aktivitu (výškovo nastaviteľné stoly a výškovo nastaviteľné rokovacie stoly, aktívne stoličky, balančné dosky atď.), a taktiež rozširovať osvetu o dôležitosti pohybovej aktivity v blogových príspevkoch a kampaniach.

V rámci kampane „Ako sa cítiť lepšie v práci?” sme sa porozprávali so švédskou maratónskou bežkyňou Petrou Månströmovou, ktorá nám ukázala, aké je ľahké byť aktívnejším v každodennom živote. Petra sa zaujíma o beh, zdravie a blahobyt, pričom má výborný prehľad v tejto problematike. Aj keď trénuje viac ako väčšina ostatných, jej pracovné dni sa tiež skladajú z dlhých hodín pred počítačom.

Jednoduché riešenie pre zdanlivo zložitý problém

Aj napriek tomu, že Petra veľa trénuje, ani všetky tréningy nestačia na kompenzáciu mnohých hodín sedenia v práci. Vaše telo musí byť aktívne počas celého dňa, teda aj keď ste v práci. Našťastie to nie je tak ťažké, ako sa môže zdať.

Máte dispozícií výškovo nastaviteľný stôl? Potom môžete rozprúdiť krv v žilách jednoducho striedaním sedenia a státia počas dňa. Doplňte svoj stôl o sedlovú stoličku alebo balančnú loptu, ktoré podporujú aktívne sedenie. Na týchto stoličkách jednoducho nemôžete sedieť tradičným spôsobom, ale ste nútení aktivovať svaly, čo zlepšuje držanie tela. A to všetko bez zvýšeného úsilia.

Ak nemáte prístup k spomínaným produktom, nezúfajte. Počas každej prestávky si doprajte krátku prechádzku a ponaťahujte si svaly. Môžete tak spraviť po ceste k tlačiarni, počas prípravy kávy, či pred stretnutiami. Vaše telo Vám poďakuje.

 

Prezrite si všetky produkty v kategórii Aktívne sedenie

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).