Premeňte jedáleň na kreatívny priestor

Premeňte jedáleň na kreatívny priestor

Niekoľkými malými doplnkami môžete rozšíriť využitie jedálne tak, aby sa dala využiť na rôzne aktivity od rána do večera. Maximalizujte využitie priestoru pomocou premysleného nábytku. Tu je niekoľko tipov, ako vytvoriť multifunkčnú jedáleň, ktorá sa dá využiť na všetko od stretnutí až po sústredenú prácu.
Dvaja ľudia sediaci v jedálni

Rôzne sedenie a vytváranie dynamiky

Miestnosť oživia rôzne skupiny stolov a stoličiek. Niekedy chcete sedieť spolu ako tím, inokedy chcete diskutovať v menšej skupine.

Kombinujte nízke stoly s vysokými barovými stolmi, pri ktorých môžete stáť aj sedieť. Dáva vám to slobodu voľby a stretnutia v stoji sú z času na čas prospešné pre vaše telo a zdravie. Vďaka pohovke alebo niekoľkým kreslám si môžu zamestnanci počas prestávok poriadne oddýchnuť. U nás nájdete vysoké aj nízke, veľké aj malé.

Skladacie stoličky a stohovateľné stoličky sú praktické a dajú sa rýchlo rozmiestniť, ak sú potrebné ďalšie miesta, a následne odložiť, keď je treba viac priestoru.

Aspoň k niektorým stolom je dobré umiestniť pohodlné stoličky. Stoličky so širšou sedacou plochou, odolným čalúnením a čalúnenými sedadlami a operadlami zvyšujú pohodlie, keď sa priestor používa na dlhšie stretnutia alebo ako dočasné pracovisko.

Rozdelenie priestoru v miestnosti

Príjemná akustika podporuje relaxáciu počas obedňajšej prestávky a je nevyhnutná pre koncentráciu počas práce. Ak jedáleň doplníte materiálmi pohlcujúcimi zvuk, zamestnanci v nej budú tráviť viac času a budú produktívnejší.

Na rozdelenie priestoru vám výborne poslúžia paravány, ktoré naviac účinne pohlcujú hluk v miestnosti. Tie sú k dispozícii v rôznych farbách a dizajnoch, takže si ľahko vyberiete model, ktorý zapadne do existujúceho prostredia.

Stolové paravány poskytujú súkromie aj mierne tlmenie zvuku. Môžete ich ľahko namontovať priamo na dosku stola pomocou svoriek a v prípade potreby ich premiestniť..

Záclony, závesy alebo iné textílie taktiež zlepšujú akustiku. Okrem toho môžu byť závesy aj vynikajúcim deliacim prvkom miestnosti. Akustické závesy s rôznymi vzormi môžu byť tiež pekným detailom v dizajne interiéru.

Malé oddychové miestnosti na obedy, ktoré nie sú vhodné na spoločné používanie, sa môžu využiť ako dočasné dodatočné pracovné priestory s vhodným nábytkom. Praktickým riešením je stôl pre prácu v stoji, ktorý jednoducho umiestnite na bežný stôl a môžete pracovať v ergonomickej polohe v stoji. Akustické panely nezaberajú miesto, ale napriek tomu majú veľký význam pre zlepšenie zvukového prostredia..


Prečítajte si ďalšie tipy pre lepšiu akustiku v interiéri
Akustický panel PATTERN
79,- €
Dve osoby v jedálni
Zostava nábytku VARIOUS + GANDER
599,- €
Jedáleň s barovými stoličkami

Organizované skladovanie

V jedálni sa zvyčajne nachádza úložný priestor na riad, obrusy, servítky a podobne. Ak sa má využitie miestnosti rozšíriť, môže byť dobré mať priestor aj na papier, perá a poznámkové bloky. Taktiež väčšina sa nezaobíde bez predlžovacích káblov, ak zásuvky na stene nestačia na notebooky a mobilné telefóny, ktoré je potrebné nabíjať.

Vyberte si taký kancelársky regál, ktorý je súčasťou policového systému. Vďaka tomu ho môžete ľahko rozšíriť a pridať prídavnú sekciu alebo niekoľko ďalších políc, ak sa vaše potreby úložného priestoru zvýšia.

Ak chcete skryté úložné priestory, vyberte si úložnú skriňu alebo policový systém s možnosťou inštalácie dvierok a bočných panelov. To vám umožní kombinovať otvorené a skryté úložné priestory v jednotnom štýle, ktorý je navyše možné prispôsobiť.

Samozrejme, všetko závisí od veľkosti a usporiadania miestnosti. Ak nemáte na pracovisku veľa ľudí, môže vám stačiť menšia skriňa na materiály a podobne.

Biele tabule na idey a odkazy

Pomocou bielej alebo sklenenej magnetickej tabule na písanie premeníte svoju jedáleň na efektívnu zasadaciu miestnosť. Vďaka magnetickej funkcii sa tabuľa stane aj praktickou nástenkou.

Ak si vyberiete magnetickú tabuľu na kolieskach, môžete ju po skončení stretnutia používať na iné účely odložiť. Mobilná magnetická tabuľa môže slúžiť aj na dočasné rozdelenie miestnosti medzi stolmi vo väčšej jedálni. Prečítajte si viac o tom, ako Ako čistiť bielu tabuľu.


Aký typ magnetickej tabule je ten správny pre vás?

Vytvorte jedáleň. ktorá podporuje kreativitu

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).