Ako vybrať paletový regál?

Návod: Ako vybrať paletový regál?

Správny paletový regál a premyslené usporiadanie skladu zefektívňujú expedíciu tovaru a pomáhajú znižovať náklady spoločnosti. Dobre fungujúci tok prichádzajúcich a odchádzajúcich dodávok cez sklad si vyžaduje dobré plánovanie a paletový systém, ktorý sa dá kedykoľvek prispôsobiť v prípade zmien v potrebách skladovania. Dobrá bezpečnosť a kvalitné regály musia byť pri manipulácii s paletami a ťažkým tovarom samozrejmosťou.
Vysokozdvižný vozík v sklade

Vytvorenie optimálneho toku tovaru

Pozrite sa na umiestnenie nakladacích a vykladacích brán a podľa toho prispôsobte umiestnenie paletových regálov, aby ste vytvorili dobrú skladovú logistiku, ktorá zaručí plynulú manipuláciou s paletami. Najmä vo veľkých skladoch je dôležité, aby bolo možné rýchlo odložiť tovar pred príchodom ďalšej dodávky, preto je dobré zvoliť riešenia, vďaka ktorým dokážete rýchlo uskladniť veľké množstvá tovaru.

Dôležité je tiež analyzovať sortiment a mať úplný prehľad o tom, ktoré výrobky majú najvyššiu obrátkovosť. Výrobky s vysokou obrátkovosťou umiestnite na najdostupnejšie miesta, aby mali čo najkratšiu cestu skladom. Zabezpečte dostatok priestoru na bezpečnú prepravu pomocou vysokozdvižných a paletových vozíkov.

Hmotnosť a veľkosť tovaru

Z hľadiska bezpečnosti je veľmi dôležité, aby paletový regál nebol zaťažený väčšou hmotnosťou, než na akú je určený. Paletové regály musia byť vybavené tabuľkami nosnosti, na ktorých je uvedené povolené zaťaženie na jednu časť paletového regálu.

Okrem klasických paliet sa na paletových regáloch môžu skladovať aj polovičné palety. Vtedy je potrebné doplniť regály o nosník na polovičné palety a taktiež je potrebný ďalší nosník k paletovému regálu.

Maximalizácia úložnej kapacity

Využite celú výšku. Vhodná výška paletových regálov samozrejme závisí od usporiadania priestorov a výšky stropu. Paletový regál, ktorého nosníky sa dajú nastavovať v pravidelných intervaloch, umožňuje dokonalé prispôsobenie podľa aktuálnych potrieb. Môžete napríklad potrebovať miesto pre skladovanie kartónov alebo iného nepaletového tovaru, ktorý nevyžaduje rovnakú výšku ako plne naložená paleta. Použite police pre paletové regály a máte k dispozícii skladovací priestor pre nepaletovaný tovar. So správnym skladovým vybavením sa optimálne využije všetok priestor.

Dobrým nápadom je tiež postaviť dva paletové regály stojace chrbtom k sebe - toto riešenie šetrí priestor, pretože medzi regálmi nie je ulička, ktorá by zaberala miesto.

Vo veľkom logistickom sklade nájdu svoje uplatnenie mobilné paletové regály Ultimate mobile a riešenia Ultimate pushback pri nedostatku skladového priestoru.

Plánujte dlhodobo a vybudujte sklad, ktorý nebudete musieť každý rok meniť. Stavte na pevnom základe, ktorý potom môžete rozšíriť, keď vaše skladovacie potreby porastú. V prípade potreby môžete časom pridať ďalšie a ďalšie sekcie.

Kontaktujte nás a využite pomoc našich obchodných zástupcov, ktorý sa postarajú o to, aby bol váš sklad navrhnutý s ohľadom na efektivitu a výkon.
 

Pomôžeme vám so zariadením vášho skladu?
Regál s výsuvnou jednotkou

Využite možnosti našich paletových regálov

  • Výsuvné rámy na palety, ktoré sa montujú priamo na nosníky paletového regálu, uľahčujú manipuláciu s tovarom na paletách. Vysunutím rámu sa ľahko dostanete k obsahu palety.
  • Na koncové časti paletového regálu namontujte panely na náradie , aby ste mali užitočné nástroje vždy po ruke.

Bezpečnosť v sklade

Bezpečné na pracovisku je na prvom mieste. Aby sa predišlo nehodám a úrazom, je potrebné pri plánovaní skladu zohľadniť všetky bezpečnostné aspekty. Napríklad snažte sa zhromaždiť všetky ručné vychystávania tovaru na jednom mieste a pokiaľ možno obmedzte prácu s vysokozdvižným vozíkom v miestach, kde je väčší počet zamestnancov. Označte uličky pre VZV a pešie zóny. Lokalizujte a upravte miesta v sklade, ktoré majú nedostatočnú viditeľnosť.

Minimalizujte riziká používaním rôznych bezpečnostných prvkov:

Každoročná kontrola skladu

Skontrolujte, či paletový regál spĺňa priemyselné bezpečnostné požiadavky a normy! Kontrola by sa mala vykonať pri montáži vybavenia skladu. Aby sa zabezpečilo, že sklad je bezpečným miestom pre zamestnancov, a aby sa zabezpečil súlad s platnými predpismi, mali by sa vykonávať pravidelné kontroly. Tieto kontroly musia byť zdokumentované a archivované.

Paletový regál ULTIMATE, základná sekcie, pre 9 paliet

Máte otázky? Sme tu pre vás!

Ak potrebujete pomoc pri plánovaní svojho skladu, môžete nás kontaktujte nás. Naši obchodní zástupcovia vám ochotne poradia s optimalizáciou vašich skladových priestorov.


Paletové regály ULTIMATE - Základné a prídavné sekcie

Príslušenstvo pre paletové regály ULTIMATE

Najčastejšie otázky

Štandardná EUR paleta má rozmery 800 × 1200 mm a výšku 144 mm.
Polovičné palety sú palety s rozmerom 800x600 mm, čo je polovica veľkosti EUR palety.
Jednorazové palety nie sú  schválené pre paletové regály. Aby sa predišlo opätovnému prekladaniu tovaru, tovar na jednorazových paletách sa môže umiestniť EUR paletu.
Najbežnejším typom je vysokozdvižný vozík s protizávažím.
Paletové regály musia byť označené tabuľkami s údajmi o maximálnom zaťažení na sekciu a poschodie. Ak sa na všetky sekcie paletového regálu vzťahujú rovnaké hmotnosti, je dostačujúce, keď umiestnite tabuľky nosnoti na začiatku a konci regálu.
Výška nosníkov v regáloch je nastaviteľná, čo umožňuje efektívne využiť všetok priestor, pričom tovar je vždy ľahko dostupný. Pomocou paletových regálov možno vytvoriť bezpečné a produktívne pracovné prostredie.
Tovar na paletách sa ukladá priamo na podlahu a ukladá sa vertikálne na seba.
Tovar na paletách sa ukladá jeden za druhým bez uličiek medzi nimi, čím sa efektívne využíva priestor. Palety sú skladované podľa zásady FILO - First-In, Last-Out.
Výraz „regál“ sa v nominatíve množného čísla píše v tvare „regály“.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).