Návod: Ako vybrať policový regál?

Návod - Ako vybrať policový regál?

Existuje nespočetné množstvo skladových regálov, ktoré sú vhodné na rôzne účely, ale ktorý policový regál je ten správny pre vašu firmu? S našimi flexibilnými skladovými regálmi je možné vyriešiť väčšinu skladových potrieb, či už ide o menší projekt alebo kompletné vybavenie veľkého skladu. Či už potrebujete jednoduchý kovový skladovací regál, alebo celý regálový systém, ktorý sa dá donekonečna rozširovať, u nás máte na výber z mnohých produktových radov.
Skladové priestory

Akú hmotnosť by mal regál vydržať?

Nízke zaťaženie
Základ pri výbere regálu je, aby bol schopný uniesť váhu uloženého tovaru, bez toho, aby sa deformoval. Pre ľahšie predmety, ako sú knihy, zakladače a archívne škatule, postačuje policový regál s maximálnym zaťažením 150 kg na jednu policu. Jednoduchšie kovové regály sú praktické a odolné a sú vhodné do kancelárii ajskladov. Odporúčame napríklad policové regály LIGHT a TOTAL.

Stredné zaťaženie
Ak potrebujete regál na trochu ťažšie predmety, vyberte si regály s nosnosťou 170-190 kg na jednu policu. Tieto regály sú vhodné pre skladové prostredie, ale tiež sa osvedčia na kanceláriách, kde je potrebné skladovať o niečo ťažšie predmety. Do tejto hmotnostnej triedy patria regály POWER a TRANSFORM.

Vysoké zaťaženie
Skladové regály do náročnejších prostredí, ako sú dielne a priemysel, musia vydržať až 700 kg na policu. Na zvýšenie stability pri skladovaní ťažkého tovaru je z hľadiska bezpečnosti pracovného prostredia vhodný model s možnoťou kotvenia do podlahy. Tu odporúčame modely TOUGH a COMBO.
Sklad

Kde by mali byť umiestnené skladové regály?

Majú stáť voľne alebo pri stene?
Ak potrebujete prístup k regálu z dvoch strán, mali by ste si vybrať robustnú konštrukciu, ktorá nevyžaduje krížové výstuže v zadnej časti regálu.

Aké sú rozmery miestnosti, kde chcete umiestniť regály?
Zosúľaďte priestor s vybraným regálovým systémom, aby ste čo najlepšie využili dostupný priestor. Väčšina regálových systémov ponúka široký výber výšky, šírky a hĺbky políc. S dôkladným plánovaním je možné plne využiť dostupnú plochu. Je možné použiť vysoké regály, ktoré dosahujú až po strop, alebo je pre vás dôležité dosiahnuť na hornú poličku bez použitia rebríka?

Je potrebné regály často premiestňovať?
Ak potrebujete flexibilitu, odporúčame pred kúpou skontrolovať návod na montáž. Vyberte si napríklad regál s vopred zmontovanými bočnicami, kde stačí len zavesiť police v ľubovoľnej výške.Prečítajte si naše tipy týkajúce sa skladovej logistiky.

Regály prispôsobené pre bezpečné pracovné prostredie

S našimi flexibilnými regálovými systémami nájdete riešenia pre väčšinu vašich skladových potrieb. Vďaka skladovým regálom prispôsobeným správnej hmotnosti a oblasti použitia je pracovné prostredie bezpečnejšie a práca v ňom jednoduchšia. Keď je tovar dobre usporiadaný, vychystávanie aj balenie prebieha rýchlejšie, čo následne zvyšuje efektivitu skladu.

Maximalizujte skladovú kapacitu s vhodným typom regálov a správnym plánovaním. Využite priestor s ohľadom na skladové toky a ergonómiu. Sklad by mal byť funkčný a ľahko ovládateľný, čo vytvára dobré a bezpečné pracovné prostredie.


Chcete pomoc od našich expertov?
Skladový regál

Čo potrebujete skladovať?

Malé diely
Ak potrebujete skladovať menšie predmety, vhodným riešením sú plastové boxy na diely alebo drobný materiál, ktoré poskytujú dobrý prehľad o skladovanom sortimente. S boxami prispôsobenými veľkostiou pre regálový systém je skladovanie efektívne a kompaktné. Plastové boxy sú k dispozícii pre malé aj väčšie predmety.

Skryté úložné priestory
Regály s plnými bočnicami a zadným panelom poskytujú čiastočne skryté úložné priestory a oddelujú od seba jednotlivé sekcie regálu. Doplnením výsuvných zásuviek a dverí sa dá dosiahnuť kompletne skryté úložné riešenie. Na ochranu citlivého tovaru doplňte dvere so zámkami.

Regály pre špecifické účely
Niektoré položky si vyžadujú úložný priestor na mieru. Príkladom sú regály na pneumatiky, paletové regály a regály na chemikálie. Ak nie ste istí, aký typ regálu je najvhodnejší pre vaše potreby, kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme s výberom.


Chcete sa dozvedieť viac o paletových regáloch?

TIP! Flexibilný regálový systém

Regálový systém Combo vám umožňuje zostaviť si vlastné rozloženie políc. Pridaním panelov na náradie a pracovného stola vytvoríte praktické pracovisko.

  • Vhodný ako skladový regál do dielne a priemyslu
  • Montáž bez skrutiek
  • K dispozícii je celý rad praktického príslušenstva
  • Nosnosť až 700 kg na policu

Zobraziť rad nábytku COMBO
Hyllställ MIX
219,- €
Skladové regály naložené ťažkým tovarom
Lagerhylla TOUGH
529,- €

Potrebujete iné policové regály?

V našej širokej ponuke regálov máme samozrejme aj policové regály, ktoré sú odolné, ale viac sa hodia napríklad do kancelárií, archívov alebo obchodov.

Kancelárske regály existujú v rôznych variantoch a prevedeniach. Ak má byť regál používaný na ukladanie ľahkých predmetov postačí jednoduchší policový regál. Takýto jednoduchý policový regál je vhodný do mnohých prostredí - dôležité je, aby nosnosť a konštrukcia zodpovedali veciam, ktoré sa majú uložiť.

Ľahšie kancelárske regály je v mnohých prípadoch potrebné ukotviť do steny, zatiaľ čo mnohé ťažšie skladové regály môžu voľne stáť a umožňujú prístup z oboch strán. Existujú aj skladové regály, ktoré možno namontovať úplne bez skrutiek.

Nástenné regály sú vynikajúcou voľbou na ukladanie ľahších predmetov, ako sú napríklad zakladače. Na povrch steny sa priskrutkuje horná nosná lišta, na ktorú sa pripevnia závesné lišty. Police možno umiestniť v ľubovoľnej výške. Praktický a priestorovo úsporný úložný priestor, ktorý sa dá prakticky využiť v skladovacích priestoroch.

Regály do predajne sú určené na vystavovanie a skladovanie tovaru v obchode. Regály do predajne sa však dajú použiť aj v iných prostrediach, ako sú sklady, dielne a garáže.

Potravinové regály sú prispôsobené na skladovanie potravín v maloobchodnom alebo skladovom prostredí, ktoré má vyššie hygienické požiadavky. Regály na potraviny nájdete v rôznych vyhotoveniach prispôsobených pre chladiace alebo mraziace priestory. Regály sú zvyčajne schválené pre potraviny, a preto sú optimálne v priestoroch, kde je hygiena na prvom mieste. Ľahko sa čistia a sú navrhnuté tak, aby zachytávali minimum prachu.

Prezrite si zoznam najlepších skladových regálov roku 2023!

Náš robustný bestseller TOUGH má nosnosť až 1000 kg na policu.

  • Nosníky sú vyrobené z práškovo lakovaného plechu pre mimoriadne tvrdý a odolný povrch.
  • Pre objemný a ťažký tovar skladovaný v náročnom prostredí
  • Výškovo nastaviteľné police

MIX je náš najprispôsobivejší policový regál a v danej cenovej relácii vám poskytne veľa policového priestoru.

  • Široká ponuka príslušenstva
  • Odnímateľné police, ktoré sa dajú ľahko namontovať aj presunúť
  • Vyberte si medzi otvoreným, uzavretým alebo polootvoreným úložným riešením

FIRST je policový regál vhodný na ľahké skladovanie.

  • Odnímateľné police, ktoré sa dajú ľahko namontovať aj presunúť
  • Montáž úplne bez skrutiek
  • S plastovými nožičkami, ktoré chránia podlahu pred poškriabaním

Opýtajte sa nás na skladové regály!

Ak potrebujete pomoc pri plánovaní skladu alebo si lámete hlavu nad tým, ktorý regálový systém je pre vašu firmu najvhodnejší, kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme!

 

Obľúbené regály do skladu

Najčastejšie otázky

Začnite tým, že si špecifikujete hmotnosť tovaru, ktorý potrebujete uskladniť. V závislosti od hmotnosti a objemu je dôležité, aby bola plocha políc prispôsobená hmotnosti. Môže sa stať, že v budúcnosti bude potrebné úložný priestor rozšíriť? Uistite sa, že ste si vybrali regálový systém, ktorý je možné rozšíriť o prídavné sekcie.
Všetky naše policové regály sú kovové, ale môžete si vybrať modely aj s drevenými alebo plastovými policami. Výber skladového regálu by mal závisieť od toho, čo potrebujete na policiach skladovať. Ak napríklad hrozí riziko úniku kvapalín, mali by ste zvoliť regál s kovovými policami.
Naše regály TRANSFORM s plastovými policami sú špeciálne navrhnuté na použitie v mraziacich boxoch s teplotou do –30 ˚C.
Kotvenie regálového systému k podlahe je jednoduchý spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť aj stabilitu. Niektoré z našich regálov sa dodávajú pripravené na kotvenie do podlahy.

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).