Návod: Ako si vybrať aktívnu kancelársku stoličku

Návod: Ako si vybrať aktívnu kancelársku stoličku

Najlepšia pracovná poloha je tá ďalšia! Prirodzená zmena pracovných polôh počas pracovného dňa je nielen najšetrnejšia k telu, ale dodá vám aj dodatočnú energiu. Preto sú aktívne stoličky ideálnym riešením pre tých, ktorí pri práci často sedia a chcú do svojej každodennej rutiny zaradiť viac pohybu a cvičenia.
Balančná stolička v domácej kancelárii

Zdravie a lepšie sústredenie

Pravidelné cvičenie je dôležité na udržanie svalov a kĺbov v pohybe, čo môže byť ťažké, ak máte sedavé zamestnanie. V takejto situácii môže správny sedací nábytok výrazne prispieť k vašej pohode.

Aktívny sedací nábytok, ktorý rôznymi spôsobmi aktivuje a posilňuje svaly chrbta a stredu tela, má pozitívny vplyv na zdravie a prospieva chrbtu. Telo je stvorené na pohyb a fyzická aktivita mu prospieva. Dlhodobé sedenie môže stláčať platničky v dolnej časti chrbta, čo môže spôsobovať nepríjemné zdravotné problémy.

Tri dobré dôvody na používanie aktívnej a ergonomickej stoličky:

1. Keď začnú pracovať hlboké svaly, zvýši sa výdaj energie a kalórií, čo je prospešné pre hladinu energie a koncentráciu.

2. Pri pohybe sa zlepšuje krvný obeh a okysličovanie. To zasa prispieva k zvýšeniu efektivity a produktivity počas práce.

3. Zlepšuje sa držanie tela, pretože sa posilňujú stabilizačné svaly, čo vedie k vzpriamenejšiemu sedeniu.

Optimálne riešenie

Aktívne stoličky môžu dobre fungovať ako doplnok ku klasickej kancelárskej stoličke. Aby sa telo cítilo dobre, musí často meniť polohy. Najlepšou kombináciou je striedanie kancelárskej stoličky a niektorého typu aktívneho sedenia pri výškovo nastaviteľnom stole. Takto môžete ľahko meniť polohy medzi státím, bežným sedením a aktívnym sedením.

Aktívna kancelárska stolička nemusí byť zložitá ani náročná na sedenie. So sedlovou stoličkou máte prirodzene ergonomickú pracovnú polohu, a ak chcete alternatívu k balančnej lopte, vyberte si napríklad balančnú stoličku.

Majte na pamäti, že aktívna stolička by sa mala spočiatku používať len približne hodinu denne, kým si telo nezvykne na novú polohu sedenia. Je bežné, že účinok stoličky pocítite vo forme bolesti svalov. Svaly sa aktivujú prirodzeným pohybom a telo sa časom posilní a spevní. Čoskoro bude každý pracovný deň plný energie!


Ako si vybrať správny pracovný stôl do kancelárie?

Tip! Zdieľajte aktívne stoličky s kolegami

Nie všetci kolegovia musia mať okrem svojej kancelárskej stoličky aj vlastnú balančnú alebo sedlovú stoličku. Namiesto toho vytvorte vo svojej kancelárii miesto, kde budú všetky aktívne stoličky, o ktoré sa môžete podeliť. Takto si môžete nájsť svojho osobného favorita a mať na výber z viacerých možností!

Balančná lopta CORBRIDGE
80,- €
Stacionárny bicykel
Stacionárny bicykel
429,- €

Variabilita je kľúčom k zdravému chrbtu

Každodenné niekoľkohodinové sedenie má na telo negatívny vplyv. Najlepšie je vyhýbať sa statickým polohám pri práci a čo najčastejšie meniť pracovnú polohu.

Ak chcete byť v práci naozaj aktívni, určite si pozrite náš stacionárny bicykel pre prácu v kancelárii. Šliapanie na bicykli zvyšuje hladinu energie a spotrebu kalórií. Je úplne reálne cvičiť a zároveň sedieť za pracovným stolom. Využite túto možnosť, keď pracujete na jednoduchších úlohách.


Striedajte sedenie, státie a rôzne typy stoličiek. Klasická kancelárska stolička poskytuje vášmu telu uvoľnenú polohu v sede, zatiaľ čo balančná stolička aktivuje vaše svaly. Prečítajte si viac o tom, prečo by sme mali striedať pracovné polohy.

 

Ako vybrať kancelársku stoličku?
Muž sediaci na aktívnej stoličke

Neviete, aký nábytok si vybrať na aktívne sedenie? Podelíme sa s vami o niektoré z našich obľúbených kúskov!

  • Naša najpredávanejšia a štýlová sedlová stolička TRENT
    • Mäkké a odolné polyuretánové sedadlo
    • Poskytuje veľkú voľnosť pohybu
    • Tiché kolieska
  • Balančná stolička UP s jedinečným dizajnom
    • Nízka hmotnosť a praktické pútko na uchopenie pod sedadlom
    • Vyrobené z polyamidu a 50 % recyklovaného materiálu
    • Ľahko nastaviteľná výška
  • Balančná lopta CORBRIDGE
    • K dispozícii v dvoch veľkostiach
    • S pútkami na jednoduché premiestňovanie
    • Odolný látkový poťah
  • Flexibilná sedlová stolička EPSOM s opierkou chrbta
    • Operadlo otočné o 360°
    • Kopíruje mikropohyby tela
    • Odolné čalúnenie
  • Ocenená a exkluzívna balančná stolička BACK APP
    • Predchádza bolestiam chrbta
    • Vysoké maximálne zaťaženie
    • Kvalitné polstrované sedadlo

Tip! Prechádzka pri stole

Chcete do svojho pracovného dňa zaradiť ešte viac pohybu? S naším chodiacim pásom sa môžete prechádzať počas práce. Chodiaci pás je skladný, tichý a predstavuje jednoduchý spôsob, ako rozprúdiť krvný obeh a metabolizmus!

Zobraziť produkt

Máte otázky? Kontaktujte nás!

Ak potrebujete viac informácií o našich produktoch, kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme!

FAQ

Aktívna stolička má niekoľko pozitívnych zdravotných účinkov. Okrem iného zlepšuje držanie tela a posilňuje svaly stredu tela a zároveň zlepšuje prekrvenie a zásobovanie tela kyslíkom. To zlepšuje vaše sústredenie a efektivitu.
Dlhodobé sedenie zvyšuje riziko chorôb súvisiacich so životným štýlom, znižuje sa kalorický výdaj a človek je viac unavený. Rôznorodá pracovná poloha predchádza zlému zdravotnému stavu.
Ergonómia sa zaoberá interakciou medzi človekom a fyzickým, ako aj psychologickým a sociálnym pracovným prostredím.
Ergonomická kancelárska stolička má vlastnosti, ktoré umožňujú správne sedenie a zároveň poskytujú vysoký komfort. Môže napríklad zmierniť napätie v tele alebo prispieť k lepšiemu držaniu tela.
Sedlová stolička je stolička, na ktorej sa sedí v jazdeckej polohe s jednou nohou na každej strane sedadla.
Na sedlovej stoličke sedíte v jazdeckej pozícii a automaticky získate správne držanie tela, zatiaľ čo ramenám, bedrám a kolenným kĺbom sa uľaví. V porovnaní so sedením na klasickej kancelárskej stoličke sa zlepšuje prekrvenie nôh.
Mali by ste sedieť vzpriamene tak, aby ramená, bedrá a päty boli vo zvislej línii. Výška sedadla sa riadi vašou výškou, správna výška je taká, kedy máte celé chodidlo na podlahe.
Balančná stolička je aktívny sedací nábytok, ktorý je možné použiť namiesto klasickej kancelárske stoličky alebo ako jej doplnok. Na rozdiel od kancelárskej stoličky sedíte menej staticky.
Mali by ste sedieť na lopte so široko rozkročenými nohami a chodidlami mierne pred sebou tak, aby kolená zvierali uhol približne 90°. Nemali by ste loptu zvierať nohami, aby ste udržali rovnováhu.
Balančná lopta má väčšiu stabilitu, pokiaľ nie je nafúknutá na 100%, ale je individuálne, ako veľmi ju chcete mať nafúknutú.
Balančná lopta s priemerom 650 mm je vhodná pre osoby do 175 cm a priemerom 750 mm je vhodná pre osoby nad 175 cm.
Jazda na bicykli pri práci stimuluje krvný obeh a zrýchľuje metabolizmus, čo má pozitívny vplyv na vaše zdravie aj produktivitu.
Väčšina stacionárnych bicyklov pre prácu v kancelárii vyzerá rovnako a funguje rovnako ako klasické stacionárne bicykle, ale rozdiel je v tom, že stacionárne bicykle pre prácu v kancelárii nemajú riadidlá, ktorých by ste sa mohli držať.
Náš stacionárny bicykel pre prácu v kancelárii má variabilnú výšku sedla vhodnú pre osoby vysoké približne 155 až 195 cm.

Obľúbené balančné a sedlové stoličky

Chcete vedieť o našich akciách a novinách ako prvý?

Prihláste sa na odber nášho newslettra a získajte exkluzívny prístup k informáciám o našich akciách, novinkách a zaujímavých článkoch.
Počkajte prosím...
*Kliknutím na prihlásenie na odber potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním osobných údajov (viď. Politika informovanosti dotknutej osoby).